top of page

Zhengti therapy
healing & balans

medical Qigong

PortretTanjaSocialMedia_20.JPG
Zhengti therapy of medical Qigong, geworteld in de Chinese geneeskunde, is een complete, holistische en systematische vorm van gezondheidszorg die aandacht heeft de diepere oorzaken of oorsprong van gezondheidsklachten of ziekten.

Voor een goede gezondheid is het belangrijk dat de Qi van de organen in de juiste richting stroomt (opwaarts/neerwaarts) en als Zhengti therapist beschik ik over de nodige
technieken en therapieën om de Qi-flow, waar nodig, te ondersteunen of te corrigeren.

Een sessie start steeds met een inleidend gesprek, gevolgd door een bodyscan. Er wordt o.a. gewerkt met Qi-healing, Guasha therapie, aanleren van Qigong oefeningen en chanten van klanken die resoneren met de organen.

Guasha therapie is een methode om de meridianen te openen, dat doen we door met de vlakke kant van een Guasha steen in richting van de Qi stroom over de meridianen te strijken.

‘Gua’ betekent ‘schrapen’ - het schrapen over de huid.
‘Sha’ betekent ‘blokkade tussen de huid, spieren of organen’.

Met Guasha therapie kunnen we de Qi-stroom activeren en oude Qi-informatie vrijmaken.
WIN_20210513_20_34_52_Pro (3).jpg
Zhengti Therapy is de versmelting van de klassieke medical Qigong therapy en Zhineng Qigong en wordt uitgedragen door Teacher Ning en het Zhigong Institute. Teacher Ning heeft jarenlang Qigong therapie beoefent aan het Huaxia Zhineng Qigong center, opgericht door Dr. Pang Ming - de grondlegger van Zhineng Qigong. Na zijn jaren in het Huaxia center heeft Teacher Ning zich gewijd aan de studie en het beoefenen van de traditionele medical Qigong therapy. Al zijn kennis en ervaring komen samen in Zhengti Therapy.

Zowel Zhineng Qigong als Zhengti Therapy zijn gericht op het voorkomen en genezen van gezondheidsklachten of ziekten. Toch is het mijn ervaring dat Zhineng Qigong eerder preventief en Zhengti Therapy eerder curatief ingezet zal worden.
bottom of page