Lochterdijk 6

3910 Pelt

TANJA VAN BEEK

gezondheidstherapeut

levensstijlcoach

mail@tanjavanbeek.be

+32 (0)486 714 491

+32 (0)11 941 088

© 2019 Tanja Van Beek - Rauw Leven

[privacyverklaring - disclaimer]

 

RECEPT: appel & blauwe bessen crumble

01.08.2018

Sinds enkele maanden laat ik me graag inspireren door Anthony William, Medical Medium.

"Vanaf diens vierde jaar hoort Anthony een stem die hem glasheldere informatie geeft over mensen om hem heen. Hij weet hen daardoor exacte informatie te geven over hun gezondheid en de onderliggende oorzaak van en remedie voor klachten en aandoeningen. Hij heeft hiermee, wereldwijd en tot op de dag van vandaag, tienduizenden mensen geholpen om te genezen van aandoeningen waarbij artsen vaak geen goede diagnose konden vinden. Of waarbij de behandeling onvoldoende of helemaal géén effect opleverde."

[bron: www.wanttoknow.nl]

 

Naast informatie over raadselachtige ziekten die deze tijd kenmerken en adviezen om deze ziekten te helen, post hij ook heel veel lekkere & gezonde recepten. Deze recepten zijn altijd vrij van gluten, zuivel, geraffineerde suikers & eieren.

Zo ook het recept voor de aardbeien & citroen repen (strawberry lemon bars). Ik heb het recept een paar keer aangepast aan mijn eigen voorkeuren en het was bron van inspiratie voor deze appel & blauwe bessen crumble.

 

 

[ingrediënten - bodem]

# 2 cups amandelmeel

# 2el extra virgin kokosolie (gesmolten)

# een snufje Himalaya- of zeezout

# 1-2el water

 

[howto - bodem]

Oven voorverwarmen op 180°C.

 

Amandelmeel, kokosolie & snufje zout goed mengen in de keukenmachine, tot het een beetje op broodkruim gaat lijken. Voeg dan het water toe zodat het een mooie deegbal wordt.

 

Dit kan je ook in een mengkom met de hand doen, een keukenmachine is dus niet echt nodig, maar wel lekker makkelijk.

 

Neem een ronde taartvorm Ø24, leg er een bakpapier in en druk het deeg aan op het bakpapier in de taartvorm.

 

Plaats 10-12 minuutjes in de oven op 180°C, tot de bodem mooi goud-geel ziet.

Laat daarna afkoelen.

 

 

[ingrediënten - vulling]

# 5 groene appels

# sap van 1 grote citroen

# 3el kokosbloesemsuiker

# 1tl Ceylon kaneelpoeder

# 1/2tl vanillepoeder

# een snufje Himalaya- of zeezout

 

#2el chiazaad

# 1 cup verse blauwe bessen

 

[howto - vulling]

Schil de appels en snijd ze in stukjes.

Breng de appelstukjes samen met de andere ingrediënten aan de kook in een pannetje.

 

Laat een kwartiertje sudderen op een laag vuurtje.

 

Haal van het vuur, roer de chiazaadjes erdoor en laat afkoelen.

 

 

[ingrediënten - kruim]

# 1 cup amandelen

# 1/2 cup kokosrasp

# 2el kokosbloesemsuiker

# 2el extra virgin kokosolie (gesmolten)

# een snufje Himalaya- of zeezout

 

[howto - kruim]

De amandelen grof hakken in de keukenmachine.

Voeg dan de andere ingrediënten toe en gebruik de pulse-knop om de textuur te bekomen die jij fijn vindt voor het kruim.

 

[howto - afwerking]
Verdeel de appelstukjes samen met de blauwe bessen over de taartbodem.

Strooi het kruim erover.

 

Plaats 12-15 minuutjes in de oven op 180°C, tot het kruim mooi goudkleurig wordt.

 

Laten afkoelen ... en smullen maar!

 

Je kan deze appel & blauwe bessen cumble makkelijk 3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.

 

 

 

 

 

 

 

 

delen op Facebook
delen op Twitter
Please reload

recepten

RECEPT: Café Noir Koffietaart

25.01.2019

1/10
Please reload

archief
Please reload

sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon