top of page

RECEPT: bosbessen'cheese'cake


[ingrediënten voor 12 porties]

#2 cups cashewnoten (ongeroosterd & ongezouten)

#2 cups biologische aardbeien (je kan de steeltjes & blaadjes eraan laten zitten)

#3/4 cup bosbessensap - ik gebruikte dat van De 3 Wilgen

#1/2 cup kokosolie

#1/4 cup rauwe honing, ahornsiroop of agavesiroop

#1tl vanillepoeder

EXTRA → blauwe bessen, kokosrasp

[howto]

Dit is een cheesecake zonder 'krokante' bodem.

Ik hou ervan om losse porties te maken en gebruik daarvoor grote siliconen cupcakevormpjes die ik in een cupcakepan zet.

Doe alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen & kokosrasp, in de blender.

Blend tot een homogeen mengsel en giet in de cupcakevormpjes.

Minimaal 2u in de diepvriezer of 5u in de koelkast laten opstijven, bij voorkeur in de koelkast.

Als je de taart(jes) afdekt met plastic folie of een bijenwasdoek bewaren ze makkelijk 5 dagen in de koelkast.

Voor het opdienen: versier met blauwe bessen & kokosrasp.

[dit kan ook]

Je kan je favoriete koekjes verkruimelen en als bodem gebruiken.

Wil je een notenbodem, kijk dan even bij het marsepeinrecept.

In plaats van cupcakevormpjes kan je ook een springvorm gebruiken, leg dan een bakpapier onderin zodat je de cheesecake er later makkelijk kan uittillen.

Als je ijsvormpjes hebt kan je met dit recept ook romige ijsjes maken.

recepten
archief
sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
bottom of page