Lochterdijk 6

3910 Pelt

TANJA VAN BEEK

gezondheidstherapeut

levensstijlcoach

mail@tanjavanbeek.be

+32 (0)486 714 491

+32 (0)11 941 088

© 2019 Tanja Van Beek - Rauw Leven

[privacyverklaring - disclaimer]

 

RECEPT: bosbessenmuffins

04.12.2017

 

[ingrediënten voor +/-10 muffins]

#2/3 cups quinoameel (of boekweit- of rijstmeel of een combinatie)

#1/3 cup aardappelzetmeel (of maiszetmeel)

#1/4 cup kokosmeel (of amandelmeel)

#1el + 1tl bakpoeder

#2tl vanillepoeder

#snufje Himalaya- of zeezout

 

#3 eieren (of 9el ongezoete appelmoes)

#1/2 tot 3/4 cup kokosbloesemsuiker (of 3/4 cup rijststroop)

#3/4 cup kokosmelk

#2el lauw gesmolten extra virgin kokosolie

 

#200g bosbessen (vers of uit de diepvriezer)

 

 

[howto]

Oven voorverwarmen op 200°C.

 

Muffinvormpjes klaarzetten.

 

Zeef quinoameel, aardappelzetmeel, kokosmeel & bakpoeder door een fijne zeef in een mengkom. Voeg er het vanillepoeder en een snufje zeezout aan toe en meng goed door elkaar.


Meng in een andere kom met een garde de eieren (of appelmoes als je voor de vegan-versie gaat) met de kokosbloesemsuiker. Als je appelmoes gebruikt dat is een halve cup kokosbloesemsuiker ruim voldoende.

Als de kokosbloesemsuiker goed is opgelost voeg je kokosmelk en gesmolten extra virgin kokosolie toe, goed mengen.

 

Voeg nu het droge mengsel bij het natte en meng goed door elkaar met de garde of een houten lepel.

 

Tot slot spatel je er voorzichtig de bosbessen door. Extra rustig wanneer je bessen uit de vriezer gebruikt zodat het deeg niet helemaal paarsblauw wordt. 

Als je dat leuk vindt kan je +/-50g bessen apart houden om de muffins mee af te werken.

 

Schep het deeg in de muffinvormpjes (verdeel de eventueel resterende bosbessen over de muffins) en zet in de oven.

Bak 15 minuten op 200°C, daarna nog 10 tot 20 minuten op 180°C.

 

Na 25 minuten bakken kan je al een keer testen met een priem of de muffins klaar zijn.

 

Laten afkoelen op een koelrooster en dan ... smullen maar!

 

 

 

delen op Facebook
delen op Twitter
Please reload

recepten

RECEPT: Café Noir Koffietaart

25.01.2019

1/10
Please reload

archief
Please reload

sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon