Lochterdijk 6

3910 Pelt

TANJA VAN BEEK

gezondheidstherapeut

levensstijlcoach

mail@tanjavanbeek.be

+32 (0)486 714 491

+32 (0)11 941 088

© 2019 Tanja Van Beek - Rauw Leven

[privacyverklaring - disclaimer]

 

RECEPT: gevulde speculaas [raw]

19.11.2017

 

[ingrediënten speculaas]

#350g ongezouten, ongeroosterde notenmix (pecannoten, brazilnoten, walnoten, hazelnoten)

#20g speculaaskruiden

#5g Ceylon kaneel

#1/2 tot 2/3 cup ontpitte dadels

#3el rauwe honing, ahornsiroop of agavesiroop

 

[ingrediënten spijs]

#100g amandelen, cashewnoten of macadamianoten

#50g pecannoten

#8el kokosrasp

#zeste van 2 biologische mandarijnen of 1/2 biologische sinaasappel

#1el kokosolie

#1/2tl vanillepoeder

 

 

[howto - speculaas]

Doe alle noten met de speculaaskruiden & kaneel in de keukenmachine en maal ze superfijn. Let op dat je er geen notenpasta van maakt ... het mag dus een korrelige structuur houden.

Voeg vervolgens de dadels en honing/ahornsiroop/agavesiroop toe en mix tot er een fijne, kleverige, deeg-achtige structuur ontstaat.

 

Zet de speculaas even in de koelkast terwijl je de spijsvulling maakt.

 

[howto - spijs]

Doe opnieuw eerst alle noten in de keukenmachine en maal ze superfijn. Ook nu opletten dat je er geen notenpasta van maakt want ook hier mag je een korrelige structuur houden.

Voeg er dan de andere ingrediënten aan toe en mix tot er een fijne, kleverige, deeg-achtige structuur ontstaat.

 

[howto - afwerking]

Verdeel het speculaasdeeg in twee gelijke hoeveelheden.

Leg een vel plasticfolie of bakpapier in een kleine rechthoekige of vierkante (oven)schotel en stort daar een deel speculaasdeeg in. Druk het goed aan.

 

Leg hierover de spijslaag. Druk goed aan.

 

Dek af met het resterende speculaasdeeg.

 

Laat even 'harden' in de koelkast en smullen maar ... 

 

 

Tot slot: ik heb dit recept ooit in mijn receptenschriftje genoteerd, maar ik denk niet dat het mijn eigen creatie is. Toch kan ik niet meer ontdekken waar ik het originele recept vond. Wellicht heb ik het aangepast aan mijn eigen smaak en verwachting ... maar als het heel erg zou lijken op een recept dat je kent of dat je zelf ooit ontworpen hebt: geef me dan zeker even een seintje dan zet ik het hierbij!

 

 

delen op Facebook
delen op Twitter
Please reload

recepten

RECEPT: Café Noir Koffietaart

25.01.2019

1/10
Please reload

archief
Please reload

sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon