top of page

RECEPT: appelcake


[ingrediënten]

#3 appels

#1el ahornsiroop

#1el kaneel

#1 cup rijstmeel

#1/2 cup kokosmeel

#2el kaneel

#1el bakpoeder

#1/4tl himalayazout

③​ # 3/4 cup gesmolten kokosolie

#3/4 cup kokosbloesemsuiker

#3 eieren (of ei-lternatief: 3el gebroken lijnzaad + 9el water*)

[howto - voorbereiding]

Snij de appels in blokjes.

Schillen kan, maar hoeft zeker niet.

Meng de appelblokjes met de ahornsiroop & kaneel en laat even rusten.

Zeef het meel zodat alle klontertjes eruit zijn.

Meng er kaneel, bakpoeder en een snufje zout door.

③​

In een andere kom klop je de eieren op met de kokosbloesemsuiker.

Doe de (op lage temperatuur!) gesmolten kokosolie erbij en kluts goed door elkaar.

[howto - bereiding]

Oven voorverwarmen op 200°C & cakevorm invetten met kokosolie.

Voeg de droge ingrediënten () bij de natte ingrediënten () en meng goed door elkaar.

Als laatste roer je de appelstukjes erdoor.

Giet het beslag in je ingevette cakevorm en zet in de oven op 180°C voor 30-35 minuten.

Na een dik half uur zet je de oven op 120°C en laat je de cake nog 15-20 minuten doorbakken.

Laat 10 minuutjes afkoelen in de vorm alvorens de cake uit te storten.

Als je over voldoende zelfbeheersing beschikt laat je de cake daarna nog verder afkoelen voor je hem aansnijdt.

Reinier had net kokosboter** gemaakt dus hadden wij een heerlijke high-tea van cake met kokosboter als lunch.

*ei-lternatief → 3el gebroken lijnzaad + 9 el water

10 tot 15 minuten voor gebruik bereiden zodat het de consistentie van eiwit krijgt

**kokosboter → 300g kokosrasp

enkele minuten in de blender of +/- 15 minuten in de keukenmachine

hoeft niet in de koelkast, maar best wel koel & donker bewaren

recepten
archief
sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
bottom of page