Lochterdijk 6

3910 Pelt

TANJA VAN BEEK

gezondheidstherapeut

levensstijlcoach

mail@tanjavanbeek.be

+32 (0)486 714 491

+32 (0)11 941 088

© 2019 Tanja Van Beek - Rauw Leven

[privacyverklaring - disclaimer]

 

RECEPT: graanvrije pizza

23.07.2018

 

Het is mijn voornemen om vanaf nu voor minstens 6 maanden graanvrij te eten.

 

Waarom?

Omdat ik al heel lang kamp met gegeneraliseerd oedeem en het nu duidelijk is dat granen het veroorzaken of op zijn minst verergeren ... het blijft onduidelijk waardoor dat komt en als je daar meer info over hebt mag je me die zeker bezorgen!

 

Dankzij Breaking Free With Whitney kan ik toch nog steeds genieten van verrukkelijke pizza's ... deze pizza met aardappelkorst, die ik zag op haar Instagram-profiel, is makkelijk te maken en smaakt absoluut naar meer ...

 

 

[pizzakorst]

# 4 middelgrote aardappelen

# 1tl spaghettikruiden

 

[howto]

Stoom de aardappelen tot ze gaar zijn, voeg er kruiden aan toe en pureer.

Oven voorverwarmen op 200°C.

Leg een bakpapier op je ovenplaat en maak van de aardappelpuree een cirkel van ongeveer een 0,5cm dik. Plaats 40-50 minuten in de oven en naar het einde toe is het belangrijk om af & toe de luchtbellen eruit te duwen met een spatel.

 

 

[tomatensaus]

# 1 blikje tomatenconcentraat (70g)

# 1el spaghettikruiden

# snufje cayennepeper

# 2el water

 

[howto]

Roer de spaghettikruiden en en het water door het tomatenconcentraat en zet even aan de kant.

 

 

[topping]

# 6 plakjes courgette

# olijfolie
# kruidenzout


# een handvol groene olijven


# 1 kleine rode ui


[how to]

Marineer de plakjes courgette in een klein beetje olijfolie met kruidenzout.

Olijven indien nodig ontpitten en in stukjes snijden.

De rode ui zo snijden dat je mooie ui-ringen krijgt.

 


Als de eerste baktijd van de pizzabodem voorbij is en de korst mooi krokant is, draai je de pizzabodem om (ik gebruike een nieuw bakpapier zodat ik de pizza eerst kon omdraaien voor ik het andere bakpapier voorzichtig verwijderde).


Smeer de tomatensaus nu over de pizzabodem.


Beleg de pizza met de topping en bak af gedurende 10-15 minuten.

 

Serveer deze pizza met rucola, een scheutje extra virgin olijfolie en zwarte peper.

 


Uiteraard kan je naar eigen smaak experimenteren met de kruiden en topping.

 

Hopelijk geniet jij evenveel als ik van deze verrukkelijke graan- & zuivelvrije pizza.

Als je hem ook maakt ben ik benieuwd naar jouw ervaring!

Keep me posted :)

 

 

 

delen op Facebook
delen op Twitter
Please reload

recepten

RECEPT: Café Noir Koffietaart

25.01.2019

1/10
Please reload

archief
Please reload

sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon