Lochterdijk 6

3910 Pelt

TANJA VAN BEEK

gezondheidstherapeut

levensstijlcoach

mail@tanjavanbeek.be

+32 (0)486 714 491

+32 (0)11 941 088

© 2019 Tanja Van Beek - Rauw Leven

[privacyverklaring - disclaimer]

 

RECEPT: groentenlasagne

22.07.2018

 *

[ingrediënten - voor 4 grote porties]

 

# 1 grote courgette als alternatief voor de lasagnevellen

 

tomatensaus

# 3 rode uien

# 5 sjalotjes

# veel knoflook

# 4 wortelen

# 2 rode paprika's

# 2 groene paprika's

# 1 gele paprika

# 2 chillipepers

# een paar tomaten

# 3 cups passata

# olijfolie

# zout & peper

# oregano, tijm, paprikapoeder, uienpoeder

 

'kaas'saus

# 1 hele grote zoete aardappel

# 1 kleine bloemkool

# provençaalse kruiden

# zout & peper

 

extra & optioneel
# gehakte pecannoten ter vervanging van vlees in de tomatensaus of als topping

 

 

[howto - lasagnevellen]

Met een scherp mes of met een slicer snijd je dunne plakjes van de courgette.

 

 

[howto - tomatensaus]

Alle groenten fijnhakken of fijnsnijden.

 

Eerst de uitjes & knoflook een beetje aanstoven met olijfolie & doe er alvast zout bij voor de beste smaak aan het eind.

 

Voeg er vervolgens de andere groenten & kruiden aan toe en laat een tiental minuutjes stoven. Als de groenten beetgaar zijn voeg je de passata toe.

 

 

[howto - kaassaus]

De zoete aardappel schillen en in blokjes snijden.

Snijd de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in stukjes.

TIP → als het een jonge bloemkool is met sappige bladeren kan je die samen met de courgette als lasagnevellen gebruiken

 

Kook beide samen in water met een beetje zout gedurende 15-20 minuutjes.

Voeg de provençaalse kruiden & peper toe en pureer.

 

 

[howto - lasagne]

De oven voorverwarmen op 180C.

 

Begin met een laagje courgette, daarop een laagje 'kaas'saus en daarop een laagje tomatensaus. Ik kon 3x3 laagjes maken in mijn ovenschotel.

 

Plaats de lasagne 20-25 minuutjes in de oven op 180°C .

Als je er graag gehakte pecannootjes op strooit dan kan dat na 10-15 minuutjes baktijd zodat ze niet verbranden.

 

Serveren met een grote handvol rucola met een beetje olijfolie & kruidenzout.

 

 

Hopelijk geniet jij evenveel als wij van deze verrukkelijke groentenlasagne.

Als je hem ook maakt ben ik benieuwd naar jouw ervaring!

Keep me posted :)

 

 

 

 

 

delen op Facebook
delen op Twitter
Please reload

recepten

RECEPT: Café Noir Koffietaart

25.01.2019

1/10
Please reload

archief
Please reload

sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon