top of page

RECEPT: kaneeltaartjes

→ vegan

→ graan- & glutenvrij

→ zuivel- & lactosevrij

→ geraffineerde suikervrij

1 taartje - 2 recepten

[basis - ingrediënten 6-8 taartjes]

#3 cups ontpitte dadels #3el Ceylon kaneelpoeder

#snufje himalaya- of zeezout

#4-5 zoete appels

[recept 1]

#3-4el kokosrasp

#1/2 cup rozijntjes

[recept 2]

#3/4 cup amandelmeel

[materiaal]

#cupcake-bakvorm

#2 mengkommen

#spiralizer met enkel snijblad, dunschiller of scherp snijmes

[howto]

Dadels, kaneelpoeder en zout in de keukenmachine en hak/meng het tot er een 'deeg'bal ontstaat.


Verdeel het het dadel'deeg' in twee delen en meng onder

  • deel 1: kokosrasp en rozijntjes

  • deel 2: amandelmeel

Schil de appels met een spiralizer (enkel snijblad), dunschiller of snij met de hand fijne linten. Als dat niet lukt kan je ook met de hand hele fijne halve maantjes snijden van de appel.


Verdeel het dadeldeeg over de appellinten en rol op OF verdeel het deeg over de halve appelmaantjes en zet deze als een bloemetje in elkaar, het deeg langs de binnenkant.


Plaats elk taartje in de cupcake bakvorm, dat houdt het mooi samen.


Bak 15' in een voorverwarmde oven op 175°C.


Laat enkele minuten afkoelen en met 2 lepels kan je de taartjes voorzichtig losmaken en uit de bakvorm halen. Laat ze verder afkoelen op een taartrooster.


Je kan deze taartjes ook warm eten ... absoluut verrukkelijk!


En met overschot van het dadeldeeg kan je nog lekkere truffeltjes rollen ...














recepten
archief
sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
bottom of page