Lochterdijk 6

3910 Pelt

TANJA VAN BEEK

gezondheidstherapeut

levensstijlcoach

mail@tanjavanbeek.be

+32 (0)486 714 491

+32 (0)11 941 088

© 2019 Tanja Van Beek - Rauw Leven

[privacyverklaring - disclaimer]

 

RECEPT: provençaalse crackers

16.12.2017

 

[ingrediënten voor +/- 20 crackers]

#2/3 cup rijstmeel

#1/3 cup aardappelzetmeel

#2el kokosbloesemsuiker

#2 eieren of alleen de eierdooiers (of ei-lternatief*)

#1/2 cup maispaneermeel**

#3-4el lauw extra virgin olijfolie

#1el provençaalse kruiden

#1tl zout

#1/2tl zwarte peper

 

 

[howto]

Oven voorverwarmen op 180°C & bakpapier klaarleggen op bakplaat.

 

Klop de eieren, eierdooiers of het ei-lternatief op met de suiker tot het een glad mengsel wordt. Voeg er dan de olie, provençaalse kruiden, zout & peper aan toe.

 

Vervolgens het rijstmeel en aardappelzetmeel toevoegen en goed mengen of kneden. Om klontertjes te vermijden schud ik het meel altijd door een fijne zeef.

Tot slot voeg je maispaneermeel toe. Goed kneden.

 

Het deeg uitrollen tussen 2 vellen bakpapier tot +/- 2-3mm dikte en er de gewenste vormpjes uitsteken.

 

Bak +/- 12 minuten op 180°C.

 

Leg de crackers op een rooster om af te koelen.

Bewaren in een luchtdichte doos.

 

 

*ei-lternatief → 3el gebroken lijnzaad + 9 el water

10 tot 15 minuten voor gebruik bereiden zodat het de consistentie van eiwit krijgt

**ik gebruikte biologisch maispaneermeel van Vitabella, gekocht bij Albert Heijn

 

 

 

 

delen op Facebook
delen op Twitter
Please reload

recepten

RECEPT: Café Noir Koffietaart

25.01.2019

1/10
Please reload

archief
Please reload

sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon