Lochterdijk 6

3910 Pelt

TANJA VAN BEEK

gezondheidstherapeut

levensstijlcoach

mail@tanjavanbeek.be

+32 (0)486 714 491

+32 (0)11 941 088

© 2019 Tanja Van Beek - Rauw Leven

[privacyverklaring - disclaimer]

 

RECEPT: raw vegan baklava

07.05.2017

 

[ingrediënten voor 4 porties]

#1 grote zoete appel

#1/2 cup pecannoten

#1/2 cup dadels

#4 el ahornsiroop

#snufje kaneel, cardamom, kruidnagel, #zwarte peper

 

EXTRA → 1el ahornsiroop + 1/4 cup gehakte, ongezouten, pistachenootjes

 

[howto]

Snij met een mandoline dunne appelschijfjes en droog deze 6 tot 8u in de droogoven of 4 tot 6u in de gewone oven op de laagste stand met het ovendeurtje een klein beetje open. De appelschijfjes zijn klaar als ze krokant zijn.

Doe alle andere ingrediënten in de keukenmachine en maak er een deegbal van.

Leg een stukje plastic folie in een klein ovenschaaltje.

Verdeel gedroogde appelschijfjes over de bodem en bedek met de helft van het deeg. Leg daar weer een laagje appelschijfjes over en bedek met andere helft van het deeg. Dek af met een laag appelschijfjes en plooi de plasticfolie erover. Duw aan.

Haal de baklava uit de plastic folie en leg op een serveerbordje.

Giet er 1 el ahornsiroop over en bestrooi met gehakte pistachenootjes.


Snij nu de gewenste hoeveelheid af en geniet van deze zoete lekkernij …

 

[ik werd geïnspireerd door Lena Ksanti van mypureveganfood.com]

 

 

delen op Facebook
delen op Twitter
Please reload

recepten

RECEPT: Café Noir Koffietaart

25.01.2019

1/10
Please reload

archief
Please reload

sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon