Lochterdijk 6

3910 Pelt

TANJA VAN BEEK

gezondheidstherapeut

levensstijlcoach

mail@tanjavanbeek.be

+32 (0)486 714 491

+32 (0)11 941 088

© 2019 Tanja Van Beek - Rauw Leven

[privacyverklaring - disclaimer]

 

RECEPT: raw vegan kersenijs

30.07.2018

 

Mijn dochtertje is gek op dit zuivelvrije, gezond zoete kersenijs en helemaal als het op een hoorntje zit ... als je een droogoven hebt, dan vind je het recept voor de rawvegan & glutenvrije ijshoorntjes vast ook interessant.

 

[ingrediënten voor +/- 6 bolletjes kersenijs]

# 3-4 bevroren bananen in schijfjes gesneden

# 1,5 cup verse of bevroren (zure) ontpitte kersen

# 1tl vanillepoeder

# 1tl extra virgin kokosolie

# optioneel: 1/4 cup amandel- of kokosmelk

 

[howto]

Als je verse kersen gebruikt, dan zou ik geen amandel- of kokosmelk toevoegen en kan je meteen aan de slag → alle ingrediënten mixen in de blender of keukenmachine.

Ga niet te lang door, want dan wordt het ijs te zacht.

 

Als je bevroren kersen gebruikt dan laat je zowel de kersen als de bananen een 5-tal minuutjes ontdooien voor je ze samen met de andere ingrediënten in de blender of keukenmachine gaat mixen.

 

Je kan er meteen bolletjes ijs van scheppen.

 

Wil je het ijs bewaren voor later, dan is het belangrijk om elk kwartier het kersenijs even om te roeren. Zo beperk je de vorming van ijskristallen tot een minimum. Net zoals bij traditioneel roomijs moet je dit kersenijs dan 15-20 minuten voor je het wil gebruiken uit de vriezer zetten zodat het een klein beetje ontdooit en makkelijk geschept kan worden.

 

Smakelijk!

 

 

 

 

 

 

delen op Facebook
delen op Twitter
Please reload

recepten

RECEPT: Café Noir Koffietaart

25.01.2019

1/10
Please reload

archief
Please reload

sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon