top of page

RECEPT: vegan graanvrije pannenkoeken


[ingrediënten voor 5-6 pannenkoeken ø15cm]

# 1 cup amandelmeel

# 3/4 cup aardappelzetmeel

# 1el bakpoeder

# 1tl vanillepoeder

# snufje Himalaya- of zeezout

# 2/3 cup ongezoete amandelmelk*

# 2el appelciderazijn

# 1el extra virgin kokosolie

# 1el ahornsiroop

[howto]

Om de meest luchtige pannenkoeken te krijgen mix je alle ingrediënten in de blender tot je een glad, redelijk dik pannenkoekenbeslag krijgt.


Als je geen blender hebt kan je het ook met de hand of met een beslagmixer mengen in een beslagkom.


Laat de pan eerst goed heet worden, doe er een beetje kokos- of olijfolie in en giet 1/3 cup beslag in de pan.


Draai de pannenkoek om als het deeg aan de bovenkant nog net niet helemaal droog is. Bak goudbruin aan beide kanten.


Voor de lekkerste smaakervaring laat je de pannenkoeken kort afkoelen voor je ervan gaat smullen.


Heerlijk met ahornsiroop, kokosbloesemsuiker of rozenbottelgelei.

Ik vond inspiratie voor deze lekkere vegan & graanvrije pannenkoeken in het recept van Stacie Hassings van The Real Food Dietitians.

*Je eigen ongezoete amandelmelk maken in 5 minuutjes, dat kan!


[ingrediënten]

#1/3 cup amandelen (bij voorkeur een nacht laten weken)

# 2 cups (+/-500ml) gefilterd water


[howto]

Blenden en door een hele fijne zeef of kaasdoek gieten.

De pulp die overblijft kan je gebruiken om koekjes te bakken.


In een gesloten fles of bokaal kan je de amandelmelk nog 3-5 dagen bewaren in de koelkast.

recepten
archief
sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
bottom of page