top of page

RECEPT: walnootkaneelkoek (raw)


[ingrediënten]

#2 cups walnoten (of pecannoten)

#2 cups ontpitte dadels #1 cup zonnebloempitten #1el speculaaskruiden

#1el ceylon kaneelpoeder

#1el vers geraspte gember (of 1tl gemberpoeder)

#snufje zout

#kokosrasp voor de afwerking

[howto]

Hak de walnoten fijn in de keukenmachine. Voeg vervolgens alle andere ingrediënten, behalve de kokosrasp, toe in de keukenmachine om ze fijn te hakken en te mengen.


Je kan er een taartje van maken → klem dan bakpapier op de bodem van je springvorm en duw het 'deeg' goed aan. Strooi er kokosrasp over en zet een uurtje in de koelkast, daarna kan je met een scherp mes de rand losmaken en het taartje uit de vorm halen.


Of je kan er losse walnootkaneelkoekjes van maken → breng het 'deeg' in de gewenste vorm en dip in de kokosrasp.

Deze walnootkaneelkoek kan je meteen eten.

In een luchtdichte bewaardoos of afgedekt met folie of bijenwasdoek bewaart hij nog minstens 5 dagen in de koelkast.


recepten
archief
sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
bottom of page