top of page

RECEPT: zachte rozenbottelsnoepjes


Voor je start: leg een paar siliconen ijsblokhoudertjes, waar je de snoepjes in gaat maken in de vriezer.

[ingrediënten]

# 2el agavesiroop

# 6g agar-agar poeder (ik gebruikte die van Lima)

[howto]

Los het agar-agar poeder op in 50ml rozenbottelsap. Goed roeren zodat er geen klontertjes meer overblijven.


Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en breng al roerend aan de kook. Laat 3 minuutjes doorkoken en laat dan een 5-tal minuutjes afkoelen.


Giet het sap in de gekoelde vormpjes en laat verder opstijven in de koelkast (of in de vriezer als het snel moet gaan).



Deze snoepjes bewaar je best in een luchtdichte bewaardoos in de koelkast, maar kunnen perfect meegenomen worden naar school, werk of op een uitstap. Ze smelten niet bij kamertemperatuur.



Ik vond mijn inspiratie voor deze snoepjes op de website van Nest&Glow.




recepten
archief
sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
bottom of page