No-bake & vegan brownie reep


Deze no-bake vegan brownie repen zijn verrukkelijk, glutenvrij & gezond zoet.


Ik at vroeger dolgraag Snickers en pure Bounty.

Op zoek naar DIY-recepten voor deze repen kwam ik op de website van Arman Liew, thebigmansworld.com, een prachtig recept tegen voor low carb no bake chocolate peanut butter bars.


Ik heb me door dat recept laten inspireren om deze verrukkelijke brownie-repen te maken.


De laatste tijd ben ik ook heel nieuwsgierig naar stevia en hoe dat goed gebruikt kan worden in dessertjes en zoete snacks. Gisteren kocht ik daarom bij Bioshop Klimop in (Neer)Pelt een kleine flacon (10ml) Avanz stevia om mee te experimenteren.


En het resultaat is super, al zeg ik het zelf.


Ik wilde geen superzoete repen en heb daarom vrij weinig stevia gebruikt. Als je dus een zoetekauw bent, dan kan je zeker meer stevia toevoegen.


Ook zonder het chocolade-korstje zijn deze no-bake vegan brownie-repen superlekker!

Je kan de chocolade weglaten of bijvoorbeeld vervangen door kokosrasp of cacaonibs.



[ingrediënten] # 1/2 cup gemengde notenpasta (van geroosterde amandelen & hazelnoten)

# 1/2 cup geroosterde cashewpasta

# (Avanz) stevia

# 1/2 + 1/4 cup amandelmeel

# 1/4 cup cacao

# 2el + 2el kokosroom

# 1 cup pure chocolade druppels (bv. van Wiloco) + 1el volle kokosmelk


[how to]

Meng de gemengde notenpasta met de cashewpasta en roer daar 10 dr stevia door.


Verdeel de notenpasta nu gelijk over twee kommen.

Roer door de ene helft 1/4 cup cacao, 1/4 cup amandelmeel, 2el kokosroom en 5dr stevia. En meng de andere helft met 1/2 cup amandelmeel, 2el kokosroom en 10dr stevia.


Als dat goed ging heb je nu twee mooie deegballetjes en is het deeg met chocolade ietsje steviger dan de andere. Als dat niet het geval is dan voeg je nog wat amandelmeel toe.


Neem een rechthoekige ovenschaal en leg daar een bakpapier in.

Verdeel het chocoladedeeg gelijkmatig en met een dikte van ongeveer een halve centimeter over het bakpapier. Daarover verdeel je, ook gelijkmatig het andere deeg.


Zet dit nu een klein uurtje in je diepvriezer en smelt ondertussen de chocolade.


De basis voor de repen is nu stevig genoeg om te snijden in de gewenste repen.

Overgiet deze met chocolade, bestrooi eventueel met een beetje kokosrasp of cacaonibs en plaats op een bakpapier in de koelkast om te harden.


Stuur me zeker een foto als je deze no-bake brownie-repen ook maakt en laat me weten wat je ervan vindt ❤


En als je er even bij vermeld dat dit mijn recept is, dan vind ik het helemaal geweldig als je dit recept deelt met vrienden en bekenden.






*eventuele aanpassingen mbt de ingrediënten

  • ipv notenpasta kan je ook pindakaas gebruiken

  • ipv amandelmeel kan je ook pindameel, cashewmeel of kokosmeel gebruiken

  • ipv kokosroom kan je gewone room gebruiken, al is deze reep dan niet meer vegan natuurlijk

  • ipv cacao kan je ook carobe-poeder gebruiken

recepten
archief
sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon

Lochterdijk 6

3910 Pelt

TANJA VAN BEEK

mail@tanjavanbeek.be

+32 (0)11 941 088

© 2020 Tanja Van Beek - Rauw Leven

[privacyverklaring - disclaimer]