top of page

RECEPT: wortelcake



[ingrediënten wortelcake]

#200g boekweitmeel

#50g aardappelzetmeel

#1el bakpoeder

#3 eieren

#1/2 tot 3/4 cup kokosbloesemsuiker

#1/2cup zonnebloemolie

#1tl kaneel

#2tl vers geraspte gember

#1 appel

#3 grote wortelen

#2 limoenen

#50g pecannoten

#handvol rozijnen





[ingrediënten cashewroom]

#1cup cashewnoten

#1/4cup kokosolie

#1/4cup ahornsiroop

#sap van 1 limoen

#1/2tl kurkuma

#1tl kaneel


Eventueel nog 1/8 tot 1/4 cup water als de room te dik is.


[ingrediënten afwerking]

#handvol gehakte pecannoten



[howto - wortelcake]

Oven voorverwarmen op 180°C.


Bakpapier op de bodem van een hoge springvorm klemmen en de wanden invetten.

Rasp de limoenschil (fijne rasp), appel & wortelen (grove rasp). Pers de limoenen uit. Hak de pecannoten fijn.

Klop de eieren op met de kokosbloesemsuiker en zonnebloemolie.

Gebruik een fijne zeef om het boekweitmeel, aardappelzetmeel en het bakpoeder toe te voegen. Voeg vervolgens ook alle andere ingrediënten toe.

Meng alles goed door elkaar en stort uit in de springvorm.

Zet deze +/-50 minuten in de oven. Als je in de cake prikt met een tandenstoker en er blijft niets aan kleven is hij klaar, anders heeft hij nog wat meer tijd nodig.

Laat een paar minuutjes afkoelen alvorens de springvorm open te maken.

Dan kan je de cake laten afkoelen op een rooster.


[howto - cashewroom]

Doe alle ingrediënten in je blender, behalve het water - dat voeg je indien nodig toe aan het eind. De room mag de consistentie van dik pannenkoekenbeslag hebben, maar is liefst nog iets dikker.


Als je cake afgekoeld is snijdt je hem doormidden zodat je een laagje room in de cake kan verwerken. Zet het bovenste deel er weer op en giet de room over de cake. Laten afkoelen in de koelkast.





[inspiratie voor deze wortelcake vond ik in dit recept van Jamie Oliver]





recepten
archief
sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
bottom of page