top of page

Monter & gezond de winter door


Met deze eenvoudige tips:

 • neem elke dag voldoende beweging, bij voorkeur buiten → kom bijvoorbeeld elke werkdag een half uurtje met ons mee wandelen

 • verlucht je huis dagelijks → 2x/dag 15 minuutjes: vlak na het opstaan en in de vooravond

 • eet gezond & seizoensgebonden → vermijd geraffineerde suiker en bewerkte voedingsproducten en kook vers en met veel groenten zoals aardappelen, andijvie, bloemkool, broccoli, chinese kool, courgette, koolraap, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, raap, rammenas, rode biet, rode kool, savooikool, schorseneren, selder (knol-, bleek- & groene), spruiten, uien veldsla, venkel, witlof, witte kool & wortelen ... en probeer ook dagelijks rauwkosttoe te voegen aan je warme maaltijden. En naast appelen, peren, mandarijnen, kiwi, druiven, mango, pompelmoes en sinaasappels kan ik ook kaki's absoluut aanbevelen in deze periode. Zoek je gezonde & verrukkelijke inspiratie voor de feestdagen? Meld je dan gauw aan voor onze allerlaatste Autre Cuisine middag 'FEESTKOKEN' op zondag 10 december.

 • verwarm jezelf met kruiden(thee) zoals gember, kaneel, tijm, peper, nootmuskaat, rozemarijn, laurier & knoflook

 • neem voldoende slaap → voor veruit de meeste mensen is 8-9u slaap essentieel om optimaal te functioneren

 • durf meer 'niets' doen → plan minder activiteiten in en maak tijd vrij voor verwarmende baden, lekker cocoonen onder een dekentje op de bank, gezellig keuvelen met familie & vriend(inn)en of maak een afspraak voor een ontspannende of vitaliserende sessie lichaamstherapie (relaxatiemassage, dieptemassage of energetisch lichaamswerk)

 • versterk je immuunsysteem met echinacea & acerola (vitamine C) en overleg met je huisarts of het voor jou aangewezen is om tijdens de wintermaanden vitamine D bij te nemen

 • zuiver de lucht in je huis met aromatherapie → zet een aromalampje of -steentje en verdamp zuivere, biologische essentiële olie van ravintsara, niaouli & teatree (3 druppels van elk). Heb je een geurlampje met een kaarsje, zorg dan dat er minstens 10cm tussen de vlam en je waterkommetje zit.

[toch een winterdipje of last van winterkwaaltjes] Blijf er niet mee rondlopen, maar maak een afspraak met Tanja voor GEZONDHEIDSTHERAPIE. In het kader van haar opleiding aan de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg blijft Tanja op zoek naar stage-cliënten. Ook na november 2017 kan je je nog aanmelden als stagecliënt. Ben je verkouden:

 • dan kan je aan je aromalampje ook 2 druppels etherische olie van rode tijm toevoegen

 • tijmthee opent de luchtwegen

 • zoethoutthee is slijmoplossend (opletten met deze thee als je een hoge bloeddruk hebt)

 • saliethee helpt bij keelpijn (opletten met deze thee tijdens zwangerschap & borstvoeding)

 • ook tijmsiroop kan soelaas bieden bij hoesten & keelpijn

(ivm kruidenthee → 1 tot 3 kopjes verdeeld over de dag met een beetje honing en eventueel ook citroen erbij is voldoende ... nooit overdrijven!)recepten
archief
sociale media
 • Grey Facebook Icon
 • Grey Twitter Icon
bottom of page