top of page

RECEPT: rozenbottelgelei


[ingrediënten - rozenbottelsap]

# 2kg rozenbottels

# 2l water

[howto - rozenbottels verwerken]

De rozenbottels wassen, daarna alle steeltjes en kroontjes verwijderen.

Breng ze aan de kook met het water in een grote kookpot. 20 minuutjes laten doorkoken en met een pureestamper alles fijnstampen.

Zeven en het laatste vocht goed uitknijpen.

Laten afkoelen.


Voor de gelei heb je 1,2 liter rozenbottelsap nodig. Als je meer sap hebt, dan kan je daar zachte snoepjes van maken.[ingrediënten - rozenbottelgelei]

# 1,2l rozenbottelsap

# 600ml agavesiroop

# 64g Konfitura (vegan geleermiddal van BioVegan)

# 6el citroensap

# een 5-tal gesteriliseerde bokalen


[howto - gelei maken]

Meng eerst 250ml rozenbottelsap met de Konfitura, goed roeren zodat er geen klontjes overblijven.

Doe de andere 950ml rozenbottelsap in een kookpot en voeg het rozenbottelsap met Konfitura, agavesiroop en citroensap toe.

Breng roerend aan de kook en laat 3 minuutjes doorkoken.


Vul de bokaaltjes tot aan de rand, zet het deksel erop en zet een 10-tal minuutjes op zijn kop. Laten afkoelen en bij voorkeur koel bewaren.


Ongeopend kan je deze rozenbottelgelei tot 2 maanden bewaren. Na opening is hij zeker tot 5 dagen houdbaar in de koelkast.Ik at deze verrukkelijke rozenbottelgelei op een heerlijke gluten-, graan- & zuivelvrije boterham besmeerd met een dun laagje extra virgin kokosolie en daarop een dikke laag gelei. Klik hier voor het recept voor dit verrassend lekkere broodje.noot

Ben je een zoetekauw: gebruik dan meer agavesiroop en ook wat meer geleermiddel.Inspiratie voor deze rozenbottelgelei vond ik in het recept van Lisette Bossert via de website Biobudget.nl.
Comments


recepten
archief
sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
bottom of page