top of page

De maskers die we dragen


De maskers die we dragen 🎭


Ik had een inspirerend gesprek met een cliënt over authenticiteit en de reacties van anderen als je jezelf, met je hele kleurenpalet, laat zien.


Het is een vorm van respect om je aan te passen aan de omstandigheden en het is haast een kunst om ook daarin jezelf te blijven. Het aanpassen wordt steevast beloond, jezelf blijven niet altijd. Vooral niet als jouw uiterlijk, karakter of denkwijze afwijkt van de norm die mensen hanteren.


Als je geen verbinding vindt vanuit je eigen zijn, ontstaat er eenzaamheid. Hoe je met dat gevoel van eenzaamheid omgaat, is vooral afhankelijk van je aard (introvert, extravert, optimistisch, pessimistisch, perfectionistisch, laissez fair, etc...). Maar ook al is de aanpak voor iedereen verschillend, het einddoel is hetzelfde: ontsnappen aan de eenzaamheid en acceptatie vinden voor wie je bent.


Verreweg de meeste mensen die ik ontmoet, zowel professioneel als persoonlijk, verlangen ernaar in echtheid met elkaar om te gaan. Ook al slagen ze er niet altijd in om dat te realiseren.


En mijn boodschap is: het begint echt allemaal bij jezelf.

Als jij jezelf helemaal kan waarderen, als jouw hele kleurenpalet er mag zijn: als je de waarde daarvan eert. Dan ontstaat er vanzelf een diep respect voor jezelf en van daaruit voor iedereen die je mag ontmoeten.


Hoe doe je dat, jezelf helemaal (leren) waarderen?

Er is niet één manier om dat te realiseren, maar de meest eenvoudige methode die tot nu toe op mijn pad kwam is Zhineng Qigong beoefenen. De transformatie die ikzelf heb ervaren en de ervaringen van alle deelnemers van de (twee)wekelijkse lessen die ik geef, kunnen daarvan getuigen.


Jezelf (leren) zijn is een fundament in mijn werk en bij alle activiteiten die ik organiseer. Daarom is mijn motto, mijn missie, mijn visie, de rode draad in alles wat ik doe steevast: "Met goede (zelf)zorg en door vrijuit jezelf te zijn, in plaats van te zijn zoals - je denkt dat - anderen van je verwachten creëer je meer ruimte voor vitaliteit, creativiteit, speelsheid, echtheid, wezenlijkheid, blijheid, geluk, intimiteit, enz..."


Comments


recepten
archief
sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
bottom of page