top of page

Goddelijke perentaart



Deze overheerlijke perentaart is glutenvrij en gezond zoet.

ook hier weer de waarschuwing: VERSLAVEND lekker! Zowel de smaak als de geur :)



[ingrediënten] # zakje bakpoeder (21g)

# 85g rijstmeel

# 45g aardappelzetmeel

# ruim 1el kaneelpoeder

# 1/2el vanillepoeder

# snufje zout


# 3 eieren

# 150g kokosbloesemsuiker

# 120g gesmolten extra virgin kokosolie + 30g water


# 4 grote stoofperen

# ruim 2el ahornsiroop

# 1el kaneel


# fruittaartbodem bakvorm

[how to]

Oven voorverwarmen op 180°C.


Leg in je fruittaart bakvorm bakpapier, zo kan je de taart aan het einde makkelijk uit de vorm halen.


Begin met de stoofpeertjes te schillen en snijd ze in stukjes. Meng met ahornsiroop en kaneel en laat even rusten.


Meng alle droge ingrediënten, behalve de kokosbloesemsuiker, voor je meelmix.


Meng de eieren met kokosbloesemsuiker en kokosolie.


Leg in het midden van de bakvorm alle peertjes in een patroon dat jij fijn vindt, meng dan de meelmix met de natte ingrediënten en giet dat in de vorm over de peertjes. Met een spatel kan je het beslag ook in het randje laten lopen door het bakpapier daar voorzichtig naar beneden te duwen. Zo krijg je een mooie taartrand na het bakken.


Bak 50-60 minuten op 180°C.


Leg een bakpapier over de taart en draai ze om op een afkoelrooster. Laat de taart afkoelen op het bakpapier, zo kan je ze later makkelijker verplaatsen naar een taartbord.


Stuur me zeker een foto als je deze perentaart ook maakt en laat me weten wat je ervan vindt



BONUS

Naast de perentaart zie je dadel-notenballetjes, mijn dochters favoriet


[ingrediënten]

# 2 cups noten (walnoot, pecan, hazelnoot, amandel, etc... alles kan), deze keer waren heb ik 1 cup amandelen en 1 cup hazelnoten geroosterd (kan ook ongeroosterd) # 2 cups ontpitte dadels # 1/3 tot 1/2 cup (rauwe) cacao # 2el extra virgin kokosolie # 1 koffielepeltje vanillepoeder # snufje zout # afhankelijk van de (droogte van de) dadels mogelijk ook nog een klein beetje water

# kokosrasp (of cacaonibs, maanzaad, bloemblaadjes, etc...) om de balletjes in te rollen


[how to]

Eerst de noten fijnhakken (zo fijn als je zelf fijn vindt) in de keukenmachine of met een groot keukenmes.

Als je geen keukenmachine hebt kan je met een (nat) keukenmes ook de dadels fijnsnijden en dan meng je alle ingrediënten tot een grote deegbal bij elkaar.

Als je wel een keukenmachine hebt, dan kan je als de noten zijn fijngehakt alle ingrediënten daaraan toevoegen en zo mengen.


Als het deeg te kruimig blijft dan voeg je stelselmatig steeds hele kleine beetjes water toe tot het deeg begint te kleven.


Dan rol je de balletjes zo groot of klein als je zelf wilt, rol ze eventueel ook even door de topping naar keuze.


... en smullen maar!

Comments


recepten
archief
sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
bottom of page