Krokante koekjes - kletskoppen


Deze krokante kletskoppen zijn verrukkelijk, glutenvrij, vegan & gezond zoet.


Waarschuwing: ze zijn VERSLAVEND lekker!



[ingrediënten voor 30-40 kletskoppen] # 225g kokosbloesemsuiker

# 75g rijstmeel

# 75g amandelmeel*

# 65g extra virgin kokosolie

# 60ml water

# mespuntje bakpoeder (optioneel)

# mespuntje vanillepoeder (optioneel)

# snufje zout (optioneel)


[how to]

Oven voorverwarmen op 180°C.

Laat de kokosolie zacht worden, maar niet smelten.

Meng alle droge ingrediënten.


Meng dan de droge mix met de kokosolie en het water.


Leg een bakpapier op je bakplaat en schep daarop, met voldoende afstand van elkaar, een afgestreken eetlepel (15ml) van het deeg. Ze moeten echt op voldoende afstand van elkaar liggen want het deeg loopt helemaal uit. Het zijn flinterdunnen koekjes.


Bak 6-8 minuten en laat even afkoelen voor je de koekjes verder laat afkoelen op een koelrekje. Na kleine 5 minuutjes worden deze koekjes krokant. Opgelet: dan zijn ze ook erg breekbaar.


Ik heb afwisselend met 2 bakplaten gewerkt en maar 5 koekjes tegelijk gebakken.

Zo was ik er een klein uurtje mee bezig om ze allemaal te bakken.



Stuur me zeker een foto als je deze krokante koekjes ook maakt en laat me weten wat je ervan vindt ❤






*eventuele aanpassingen mbt de ingrediënten

  • ipv amandelmeel kan je eender welke notenmeel gebruiken



recepten
archief
sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon

Lochterdijk 6

3910 Pelt

TANJA VAN BEEK

mail@tanjavanbeek.be

+32 (0)11 941 088

© 2020 Tanja Van Beek - Rauw Leven

[privacyverklaring - disclaimer]