RECEPT: groentenlasagne


*

[ingrediënten - voor 4 grote porties]


# 1 grote courgette als alternatief voor de lasagnevellen


tomatensaus

# 3 rode uien

# 5 sjalotjes

# veel knoflook

# 4 wortelen

# 2 rode paprika's

# 2 groene paprika's

# 1 gele paprika

# 2 chillipepers

# een paar tomaten

# 3 cups passata

# olijfolie

# zout & peper

# oregano, tijm, paprikapoeder, uienpoeder


'kaas'saus

# 1 hele grote zoete aardappel

# 1 kleine bloemkool

# provençaalse kruiden

# zout & peper


extra & optioneel # gehakte pecannoten ter vervanging van vlees in de tomatensaus of als topping



[howto - lasagnevellen]

Met een scherp mes of met een slicer snijd je dunne plakjes van de courgette.



[howto - tomatensaus]

Alle groenten fijnhakken of fijnsnijden.


Eerst de uitjes & knoflook een beetje aanstoven met olijfolie & doe er alvast zout bij voor de beste smaak aan het eind.


Voeg er vervolgens de andere groenten & kruiden aan toe en laat een tiental minuutjes stoven. Als de groenten beetgaar zijn voeg je de passata toe.



[howto - kaassaus]

De zoete aardappel schillen en in blokjes snijden.

Snijd de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in stukjes.

TIP → als het een jonge bloemkool is met sappige bladeren kan je die samen met de courgette als lasagnevellen gebruiken


Kook beide samen in water met een beetje zout gedurende 15-20 minuutjes.

Voeg de provençaalse kruiden & peper toe en pureer.



[howto - lasagne]

De oven voorverwarmen op 180C.


Begin met een laagje courgette, daarop een laagje 'kaas'saus en daarop een laagje tomatensaus. Ik kon 3x3 laagjes maken in mijn ovenschotel.


Plaats de lasagne 20-25 minuutjes in de oven op 180°C .

Als je er graag gehakte pecannootjes op strooit dan kan dat na 10-15 minuutjes baktijd zodat ze niet verbranden.


Serveren met een grote handvol rucola met een beetje olijfolie & kruidenzout.



Hopelijk geniet jij evenveel als wij van deze verrukkelijke groentenlasagne.

Als je hem ook maakt ben ik benieuwd naar jouw ervaring!

Keep me posted :)






recepten
archief
sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon

Lochterdijk 6

3910 Pelt

TANJA VAN BEEK

mail@tanjavanbeek.be

+32 (0)11 941 088

© 2020 Tanja Van Beek - Rauw Leven

[privacyverklaring - disclaimer]