RECEPT: groentenlasagne
*
[ingrediënten - voor 4 grote porties]
# 1 grote courgette als alternatief voor de lasagnevellen
tomatensaus
# 3 rode uien
# 5 sjalotjes
# veel knoflook
# 4 wortelen
# 2 rode paprika's
# 2 groene paprika's
# 1 gele paprika
# 2 chillipepers
# een paar tomaten
# 3 cups passata
# olijfolie
# zout & peper
# oregano, tijm, paprikapoeder, uienpoeder
'kaas'saus
# 1 hele grote zoete aardappel
# 1 kleine bloemkool
# provençaalse kruiden
# zout & peper
extra & optioneel # gehakte pecannoten ter vervanging van vlees in de tomatensaus of als topping
[howto - lasagnevellen]
Met een scherp mes of met een slicer snijd je dunne plakjes van de courgette.
[howto - tomatensaus]
Alle groenten fijnhakken of fijnsnijden.
Eerst de uitjes & knoflook een beetje aanstoven met olijfolie & doe er alvast zout bij voor de beste smaak aan het eind.
Voeg er vervolgens de andere groenten & kruiden aan toe en laat een tiental minuutjes stoven. Als de groenten beetgaar zijn voeg je de passata toe.
[howto - kaassaus]
De zoete aardappel schillen en in blokjes snijden.
Snijd de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in stukjes.
TIP → als het een jonge bloemkool is met sappige bladeren kan je die samen met de courgette als lasagnevellen gebruiken
Kook beide samen in water met een beetje zout gedurende 15-20 minuutjes.
Voeg de provençaalse kruiden & peper toe en pureer.
[howto - lasagne]
De oven voorverwarmen op 180C.
Begin met een laagje courgette, daarop een laagje 'kaas'saus en daarop een laagje tomatensaus. Ik kon 3x3 laagjes maken in mijn ovenschotel.
Plaats de lasagne 20-25 minuutjes in de oven op 180°C .
Als je er graag gehakte pecannootjes op strooit dan kan dat na 10-15 minuutjes baktijd zodat ze niet verbranden.
Serveren met een grote handvol rucola met een beetje olijfolie & kruidenzout.
Hopelijk geniet jij evenveel als wij van deze verrukkelijke groentenlasagne.
Als je hem ook maakt ben ik benieuwd naar jouw ervaring!
Keep me posted :)
Comments