top of page

RECEPT: raw aardbeientaart


[materiaal]

# een grote vruchtentaartvorm (zie afbeelding onderaan), maar je kan ook een andere vorm gebruiken → altijd bakpapier op de bodem leggen zodat je de taart er makkelijk kan uithalen!

# keukenmachine # grote mengkom

# spatel


[taartbodem] # 1,5 cup ongezouten & ongeroosterde pecan- of walnootjes # 1,5cup ontpitte dadels # 3el (extra vierge) kokosolie # 0,5tl vanillepoeder


howto → eerst de noten fijnmalen en dan de rest toevoegen, aandrukken op het bakpapier in de bakvorm en dan in de koelkast zetten


[vulling] # ruim 1 cup cashewnootjes # een kleine cup ontpitte dadels # 1 cup verse of diepgevroren aardbeien # 0,5 cup verse of diepgevroren ontpitte kersen # sap van 1 grote citroen # 3-4el (extra vierge) kokosolie # 0,5tl vanillepoeder # +/- 60ml water


howto → alles ongeveer 5 minuten fijnmalen in de keukenmachine tot de room de consistentie heeft waar je blij mee bent ... je kan het ook in de blender doen als je geen korrelige structuur wilt

[topping] - ongeveer 250g aardbeien in plakjes gesneden - ruim 1el (rauwe) vloeibare honing

howto → roer de honing voorzichtig door de aardbeien

Laat de aardbeien even staan terwijl je de taart voorzichtig uit de vorm haalt, ik leg er een bakpapier op en een houten plank en draai de taart dan om. Vul de taartbodem met de cashroom (als je nog over hebt kan je daar lekker ijsjes mee maken (zo op een stokje bijvoorbeeld of in een calippovormpje) en bedek de vulling met de gemarineerde aardbeitjes ... om het helemaal af te maken kan je er nog een eetlepel kokosrasp of chocoladerasp over sprenkelen ... Stuur me zeker een foto als je de taart maakt en laat me weten wat je ervan vindt ... ❤

fruittaartvorm

recepten
archief
sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
bottom of page