top of page

RECEPT: raw braambessentaart


[materiaal]

# een grote taartvorm of springvorm

# keukenmachine

# blender

# spatel

[taartbodem] # 1 cup pecannoten # 1 cup ontpitte dadels

# 1/2 cup kokosrasp

# 1el extra virgin kokosolie # 0,5tl vanillepoeder


howto → eerst de noten fijnhakken in de keukenmachine en dan de andere ingrediënten toevoegen en fijnhakken, bakpapier in je taartvorm leggen of klemmen, een beetje kokosrasp op het bakpapier strooien voor je met natte vingers het 'deeg' aandrukt op het bakpapier in de taartvorm om deze daarna in de koelkast te plaatsen


[bramenroom] # 100g verse of bevroren braambessen # 2 cups cashewnoten (bij voorkeur 4u laten weken & daarna spoelen voor gebruik)

# 5el extra virgin kokosolie

# 4el ahornsiroop C-klasse

# 0,5tl vanillepoeder


howto → alles in de blender of in de keukenmachine tot de bramenroom de consistentie heeft waar je blij mee bent, zorg er vooral voor dat hij niet te lopend is, smeer de bramenroom gelijkmatig uit over de taartbodem en plaats opnieuw in de koelkast ... is de bramenroom toch wat lopend, dan kan je hem 3-5u laten opstijven in de koelkast of 1-2u in de vriezer voor je aan de volgende stap begint

[topping] # ongeveer 400g verse of bevroren braambessen

# 1/2 cup kokosrasp

# 2el honing, ahorn- of agavesiroop


howto → meng 200g braambessen met kokosrasp en zoetmiddel van je keuze, bewaar de andere braambessen apart


Haal de taart voorzichtig uit de vorm en leg hem op een taartbord. Verdeel de braambessen met kokos en zoetmiddel van je keuze over de taart en verdeel vervolgens de overige braambessen over de taart ... eventueel kan je er nog een eetlepel kokosrasp of chocoladerasp over sprenkelen ... je kan hem meteen eten en afgedekt met folie nog 3 dagen bewaren in de koelkast. Stuur me zeker een foto als je de taart maakt en laat me weten wat je ervan vindt ... ❤




Comentarios


recepten
archief
sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
bottom of page