top of page

RECEPT: raw vegan aardbeientaart


[materiaal]

# een grote vruchtentaartvorm (zie afbeelding onderaan), maar je kan ook een andere vorm gebruiken → altijd bakpapier op de bodem leggen zodat je de taart er makkelijk kan uithalen!

# keukenmachine

# blender # spatel

[taartbodem] # 1,5 cup gedroogde vijgen # 1,5 cup ontpitte dadels # 0,5tl vanillepoeder


howto → alles fijnmalen in de keukenmachine tot er een 'deeg'bal ontstaat, een beetje kokosrasp op het bakpapier strooien voor je met natte vingers het 'deeg' aandrukt op het bakpapier in de bakvorm en dan in de koelkast plaatsen


[mangopudding] # 2 grote mango's # 2/3 cup gedroogde kokosrasp # 1el vers citroensap


howto → alles in de blender tot de pudding de consistentie heeft waar je blij mee bent, weet dat hij nog een beetje opstijft in de koelkast ...

[topping] # ongeveer 500g aardbeien

Haal de bodem voorzichtig uit de vorm, ik leg er een taartbord op en draai de taart dan om op het bord. Vul de taartbodem met de mangopudding en bedek de vulling met de aardbeitjes ... om het helemaal af te maken kan je er nog een eetlepel kokosrasp of chocoladerasp over sprenkelen ... zet een uurtje of twee in de koelkast zodat de mangopudding nog wat kan opstijven. Stuur me zeker een foto als je de taart maakt en laat me weten wat je ervan vindt ... ❤

Comments


recepten
archief
sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
bottom of page