RECEPT: raw vegan baklava


[ingrediënten voor 4 porties]

#1 grote zoete appel

#1/2 cup pecannoten

#1/2 cup dadels

#4 el ahornsiroop

#snufje kaneel, cardamom, kruidnagel, #zwarte peper

EXTRA → 1el ahornsiroop + 1/4 cup gehakte, ongezouten, pistachenootjes

[howto]

Snij met een mandoline dunne appelschijfjes en droog deze 6 tot 8u in de droogoven of 4 tot 6u in de gewone oven op de laagste stand met het ovendeurtje een klein beetje open. De appelschijfjes zijn klaar als ze krokant zijn.

Doe alle andere ingrediënten in de keukenmachine en maak er een deegbal van.

Leg een stukje plastic folie in een klein ovenschaaltje.

Verdeel gedroogde appelschijfjes over de bodem en bedek met de helft van het deeg. Leg daar weer een laagje appelschijfjes over en bedek met andere helft van het deeg. Dek af met een laag appelschijfjes en plooi de plasticfolie erover. Duw aan.

Haal de baklava uit de plastic folie en leg op een serveerbordje.

Giet er 1 el ahornsiroop over en bestrooi met gehakte pistachenootjes.

Snij nu de gewenste hoeveelheid af en geniet van deze zoete lekkernij …

[ik werd geïnspireerd door Lena Ksanti van mypureveganfood.com]

recepten
archief
sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon

Lochterdijk 6

3910 Pelt

TANJA VAN BEEK

mail@tanjavanbeek.be

+32 (0)11 941 088

© 2020 Tanja Van Beek - Rauw Leven

[privacyverklaring - disclaimer]