top of page

RECEPT: ijshoorntjes


Zelf raw vegan & glutenvrije ijshoorntjes maken met zuivelvrij roomijs, dat kan!


De hoorntjes geven niet veel werk, maar vragen wel bijna twintig uren tijd in de droogoven.Meestal zet ik recepten om naar mijn eigen voorkeuren, maar bij dit recept was er niet veel dat ik anders zou willen.

In het originele recept wordt:

• olijfolie gebruikt, die ik vervang door extra virgin kokosolie

• een diameter van 15cm gehanteerd, ik maak ze wat groter


[ingrediënten voor +/- 6 hoorntjes]

# 1 cup lijnzaad

# 1 cup gefilterd water

# 1 rijpe banaan

# 2el extra virgin kokosolie

# 2el donkere agavesiroop

# 1tl kaneelpoeder

# een snufje zout

# 1el kokosbloesemsuiker


[howto]

Start met het klaarzetten van je droogovenplaatjes en leg er een bakpapiertje in dat je lichtjes invet met wat extra virgin kokosolie. Zet de droogoven alvast aan op +/-40-45°C. Als het beslag voor de hoorntjes klaar is moet je snel kunnen doorwerken omdat het zal indikken.


Het lijnzaad fijnmalen (breken) in je keukenmachine of in een grote vijzel. Dan alle andere ingrediënten, BEHALVE kokosbloesemsuiker, toevoegen en mengen tot je een glad beslag hebt.

Op het licht ingevette bakpapier maak je nu met het beslag cirkels met een diameter van ongeveer 17-18cm en een dikte van 3-5mm.

Voor je de bakplaatjes in de droogoven zet, strooi je nog een klein beetje kokosbloesemsuiker over het beslag.

Na 7-8u in de droogoven kan je de 'koek'-cirkels voorzichtig omdraaien, als ze nog te fel aan het bakpapier kleven wacht je beter nog een uurtje of twee. Je zal merken dat ze nog vrij plakkerig zijn bij het omdraaien, dat verdwijnt na een 3-tal uurtjes extra drogen. En dan kan je ze oprollen tot een hoorntje.

Ik bind ze vast met een touwtje en dat werkt perfect om de vorm te behouden. Laat ze zo nog enkele uren (of een nachtje) in de droogoven liggen.


Je kan de hoorntjes makkelijk bewaren in een bokaal of luchtdichte bewaardoos, waar je ook een cup rijst in strooit. Zo blijven ze stevig.✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩Natuurlijk wil je ook lekker & gezond zoet roomijs maken voor deze fantastische ijshoorntjes, toch?

Wat denk je van zuivelvrij kersenijs? Mijn dochter is er in elk geval gek op en jij kan het ook maken want het recept vind je ook op onze blog, klik hier om er meteen naar te kijken.コメント


recepten
archief
sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
bottom of page