top of page

Vegan -superdeluxe- bananenbrood






Dit superdeluxe bananenbrood is vegan, glutenvrij en gezond zoet.


Waarschuwing: VERSLAVEND lekker! Zowel de smaak als de geur :)



[ingrediënten] # 120g amandelmeel

# 60g rijstmeel

# 30g aardappelzetmeel

# 1tl bakpoeder

# 1el kaneel

# 1tl vanillepoeder

# snufje zout


# een grote handvol rozijnen (of meer naar keuze)

# 4el vegan chocoladestukjes


# 3 geprakte hele rijpe bananen

# papje van 4el gemalen (blond) lijnzaad + 1el vlozaadvezels + 12el gefilterd water

# 50g op laag vuur gesmolten extra virgin kokosolie

# 80g ahornsiroop


[how to]

Oven voorverwarmen op 180°C.


Vet een cake- of broodvorm in en strooi daar fijngehakte nootjes of een beetje amandelmeel over. Of leg een bakpapier in je bakvorm. (zo doe ik het)


Meng alle droge ingrediënten en voeg daar de rozijnen en chocoladestukjes aan toe.


Meng het papje van lijnzaad/vlozaadvezels met de geprakte bananen, gesmolten kokosolie en ahornsiroop.


Meng de droge ingrediënten met de natte ingrediënten en giet het beslag in je bakvorm en bak 60-75 minuten op 180°C.


Haal dan het bananenbrood voorzichtig uit de bakvorm en laat afkoelen op een koelrooster.


NOOT

Het is een vrij 'moist' (vochtig) bananenbrood, met een prikker kom je er dus niet achter of het klaar is. Hoe dan wel? Als je het uit de vorm haalt en het blijft mooi in vorm (zakt niet in elkaar) - dan is het klaar. Doe dat heel voorzichtig, want als het nog niet genoeg gebakken is, kan de korst scheuren.


Stuur me zeker een foto als je dit bananenbrood ook maakt en laat me weten wat je ervan vindt ❤

recepten
archief
sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
bottom of page