Lochterdijk 6

3910 Pelt

TANJA VAN BEEK

gezondheidstherapeut

levensstijlcoach

mail@tanjavanbeek.be

+32 (0)486 714 491

+32 (0)11 941 088

© 2019 Tanja Van Beek - Rauw Leven

[privacyverklaring - disclaimer]

 

RECEPT: zoete sesamrepen

06.05.2017

 

[Ingrediënten voor +/- 36 repen]

  • 5 bananen

  • 2el dadels

  • 1/2 (of 2/3 cup rozijnen als je een zoetekauw bent)

  • 1tl kaneel

  • 1tl vanillepoeder

  • 1,5 cup sesamzaad

  • 1tl psylliumzaad of chiazaad


[howto]

  • doe alles, behalve de zaadjes, in de keukenmachine tot het een mooi papje is

  • giet dit papje bij de zaadjes - goed mengen

  • 'deeg' uitsmeren op bakpapier - ongeveer 0.5cm dik

  • 12u of langer in de droogoven op 40-45 graden
    OF in de gewone oven kan het vast ook kort rond 160 graden ... ik verwacht dat de baktijd dan iets tussen 12 en 25 minuten zal zijn ... maar dat moet je even uittesten ... het is ook afhankelijk van hoe krokant je ze wilt ... laat het me zeker weten als je het uitprobeert ...


[tips]

  • snij, voor je de bakplaat in de oven zet, even door het deeg zodat de repen later makkelijk af te breken zijn (bijvoorbeeld vierkantjes of rechthoeken)

  • draai de koekjes om na 7 uur in de droogoven of na +/- 10 minuten in een gewone oven

 

[ik werd geïnspireerd door Fiona Stolze - Inspired Art & Living]

 

 

delen op Facebook
delen op Twitter
Please reload

recepten

RECEPT: Café Noir Koffietaart

25.01.2019

1/10
Please reload

archief
Please reload

sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon