top of page

RECEPT: boekweitpannenkoekentaart



[ingrediënten pannekoeken]

#250g boekweitmeel

#40g aardappelzetmeel

#30g kokosbloesemsuiker (niet nodig als je bananen ipv eieren gebruikt)

#1tl kaneel

#3 eieren (kan je vervangen door 1 grote of 1,5 kleine banaan)

#300ml rijstmelk (of een andere plantaardige melk)

#200ml bruiswater



[ingrediënten vulling]

#aardbeienconfituur gezoet met appel- of druivensap

#abrikozenconfituur gezoet met appel- of druivensap

#appelstroop zonder toegevoegde suikers

#ahornsiroop C-graad

#fijne kokosrasp



[howto]

Als je een blender hebt kan je alle ingrediënten, behalve het bruiswater, daarin mengen.

Heb je geen blender, of meng je - zoals ik - alles liever met een klutser (garde): meng dan eerst alle droge ingrediënten door elkaar, doe er dan eerst de eieren en vervolgens de rijstmelk bij. Tot slot meng je er rustig het bruiswater door ...


Bak in een grote koekenpan 5 dikke pannenkoeken (ik gebruik kokosolie als vetstof) en hou ze warm. Als er beslag overblijft kan je dat in een afgesloten bokaaltje nog zeker twee tot drie dagen bewaren in de koelkast.


Dan ga je stapelen ... elk laagje van de taart krijgt een andere (in)vulling

→ pannenkoek 1: kokosbloesemsuiker

→ pannenkoek 2: aardbeienconfituur

→ pannenkoek 3: abrikozenconfituur

→ pannenkoek 4: appelstroop

→ pannenkoek 5: ahornsiroop en afwerken met kokosrasp


Kan zowel warm als koud gegeten worden.

recepten
archief
sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
bottom of page