top of page

RECEPT: chocolade boekweitkoekjes


[ingrediënten]

#1 cup boekweitmeel

#1/3 cup ahornsiroop

#1/3 cup op heel lage temperatuur gesmolten kokosolie

#1ei (of ei-lternatief*)

#2el chocoladestukjes

#1,5el cacao

#1,5tl bakpoeder

#1tl vanillepoeder

#snufje zout

[howto]

Oven voorverwarmen op 180°C & bakpapier klaarleggen op bakplaat.


Meng alle ingrediënten, behalve boekweitmeel, bakpoeder & chocoladestukjes, goed door elkaar. Voeg dan het boekweitmeel & bakpoeder toe, opnieuw goed mengen.

En tot slot roer je de chocoladestukjes erdoor.


Je kan het koekjesbeslag beslag in een spuitzak gieten en zo verdelen over de bakplaat, maar een eetlepel werkt evengoed. Leg de koekjes niet te dicht bij elkaar want het deeg loopt nog wat uit.


Bak 10-12 minuten op 180°C.


Wacht 10 minuutjes voor je de koekjes op een rooster legt om verder af te koelen.

Ze zijn het lekkerst als ze helemaal afgekoeld zijn, maar zolang kan ik nooit wachten. :)

*ei-lternatief → 3el gebroken lijnzaad + 9 el water

10 tot 15 minuten voor gebruik bereiden zodat het de consistentie van eiwit krijgt

recepten
archief
sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
bottom of page