top of page

RECEPT: kokos-quinoakoekjes


[ingrediënten voor +/- 14 koekjes]

#2/3 cup quinoameel

#1/3 cup aardappelzetmeel

#2 eieren of alleen de eierdooiers (of ei-lternatief*)

#1/2 cup kokosbloesemsuiker

#3el lauw gesmolten kokosolie

#1tl vanillepoeder

#snufje zout

#1/2 cup fijne kokosrasp

[howto]

Oven voorverwarmen op 180°C & bakpapier klaarleggen op bakplaat.


Klop de eieren, eierdooiers of het ei-lternatief op met de suiker tot het een glad mengsel wordt. Voeg er dan de olie, vanille & het snufje zout aan toe.


Vervolgens het quinoameel en aardappelzetmeel toevoegen en goed mengen of kneden.

Tot slot voeg je de kokosrasp toe.


Ik maak altijd deegballetjes die ik plat duw in mijn hand en op het bakpapier leg.

Maar je kan het deeg ook uitrollen tussen 2 vellen bakpapier en er vormpjes uitsteken.


Bak 10-12 minuten op 180°C.


Leg de koekjes op een rooster om af te koelen.

Ze zijn het lekkerst als ze helemaal afgekoeld zijn, maar zolang kan ik nooit wachten. :)

*ei-lternatief → 3el gebroken lijnzaad + 9 el water

10 tot 15 minuten voor gebruik bereiden zodat het de consistentie van eiwit krijgt

recepten
archief
sociale media
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
bottom of page